Denne uken har jeg sendt min Master-oppgave som jeg har arbeidet med i 21 måneder og skrevet på 22 uker til graden
Master in Electrical Engineering, Informatics and Technology
ved Fysisk institutt, Universitetet i Oslo (5. februar 2022)
https://www.oleaamot.no/uio/master/Aamot,2022.pdf
og sendt oppgaven til trykking på Reprosentralen ved UiO.
Jeg fikk karakteren C på Bachelor-oppgaven i Elektronikk og IT ved Oslo Met av tidligere universitetslektor Tobias Andersen.
https://www.oleaamot.no/omu/bachelor/Aamot,2020.pdf
Programmene gjør det som jeg beskriver i oppgavene på hardware fra Hewlett Packard, Lenovo og Apple.
Her er fra introduksjonen på norsk (som jeg ble oppmerksom at en skulle skrive på NRK Debatten):
https://www.oleaamot.no/uio/master/Aamot,2022.pdf side 1 Introduksjon I den første implementasjonen av grafisk lydopptaksprogramvare for Multiple-Location Audio Recording, applikasjonen GNOME Gingerblue versjon 3.0.1, som en applikasjon utgitt under åpen kildekode-lisens, kan vi reprodusere lydbølger i det hørbare spekteret for menneskelige lydopptak og lytting med tid-rom-frekvens notasjon. Vi benytter prinsippene for å prosessere signalene som er motivert av de prosessene som er involvert i lytting. En representasjon av lydsignalene hvor vi har tilgang til både tid og frekvensinformasjonen er et godt motivert valg. Tids- og frekvensdomenet er et sånt domene, og det er vanligvis valgt i lydsignalprosessering. Vi ønsker imidlertid å legge til de ekstra funksjonene til domenenavnsystemet med DNS-informasjon om vertsdatamaskinen for å kommentere den fullstendige stedsrepresentasjonen med den unike tid-romfrekvensdomenerepresentasjon av hele lydsignalet i Multiple-Location Audio Recording, motivasjonen i denne oppgaven. Takk til Professor Sverre Holm ved Fysisk institutt og Dr. Wolfgang Leister ved Norsk Regnesentral som motiverte meg til å skrive dataprogrammene GNOME Internet Radio Locator (http://www.gnomeradio.org/) og GNOME Gingerblue (http://www.gingerblue.org/) etter at jeg fulgte seminarene Multimedia Coding and Transmission og Multimedia Coding and Applications ved Norsk Regnesentral (http://www.nr.no/) i 2004 som senere ble til INF5080 og INF5081 ved Institutt for informatikk (http: //www.ifi.uio.no/) ved Universitetet i Oslo (http://www.uio.no/). Ole Kristian Aamot, Oslo, 23. november 2021.
Det som er nytt er at jeg har lagt til DNS-informasjon i metadataene om verten som har spilt inn lydopptaket i filene for Multiple-Location Audio Recording, publisert XSPF liste og HTML dokument for avspilling.